Hallo allemaal,

 

Ik ben Jessica en natuurlijk heb ook ik een verhaal van  overgewicht. Als kind had ik nergens last van . Ik was gewoon.  Als twintiger begonnen de problemen om op gewicht te blijven al volgde ik geen dieet.

Op mijn eerste werk hoorde ik voor het eerst over proteïnendieet : shakes en soepjes die je via internet kon bestellen.  Dat werkte goed en snel maar toen ik ermee stopte wist ik niet hoe het nu verder moest en de kilo’s vlogen er weer aan.

Door omstandigheden verhuisde ik op mijn 28ste naar Zweden.  Hier was de grote afslankhype het proteïnendieet ”Cambridge”.  Je moet hiervoor wel naar een consulente die je opvolgt en bij wie je dan producten kan kopen.  Het duurde even voor ik eraan begon en eigenlijk ben ik enkele keren begonnen zonder het af te maken.   Vorige zomer was ik overtuigd : ik doe het.  Toen mama en papa op bezoek kwamen waren ze vol verwondering over de metamorfose die ik had ondergaan.  Vooral mama die al veel diëten volgde in haar leven had veel  bewondering voor mijn doorzetting.

 

En nu volgt het verhaal van mama.

 

Ik ben Nicole. Mijn hele leven sta ik op dieet, tenminste dat gevoel heb ik.  Ik woog meer dan 4 kg bij mijn geboorte, was altijd de dikste in de klas, bij de jeugdbeweging en ook in de vriendenkring.  Ik heb dan ook alles wat onder de noemer ”dieet” staat gedaan : diëtisten, nep-diëtisten (ja dat bestaat ook), Weight Watchers (3x zelfs), Mayodieet, bloedgroepdieet, soep- , brood- en andere crashdiëten, pillen, accupunctuur, helemaal niet eten… Ach ik moet jullie verder niets vertellen en iedereen die dit leest weet wel hoe ik eruit zie : veel te dik.  Ik had me eigenlijk voorgenomen er niets meer aan te doen en ZEKER GEEN GELD MEER UIT TE GEVEN AAN DIËTEN.

Toen ik zag wat ”Cambridge” met mijn dochter Jessica gedaan had in zo´n korte tijd wilde ik dit als laatste poging toch ook nog proberen.  Ik zocht op internet een Cambridgeconsulente in België.  Gelukkig was er eentje bij mij in de buurt, onze lieve Wendy Van Hemert.

Na mijn intake-gesprek was ik zo overtuigd van het systeem dat ik meteen besloot ervoor te gaan.  Wat me het meeste aanspreekt is het feit dat je ook alle nodige vitaminen en mineralen binnenkrijgt, maar vooral dat je kan stoppen wanneer je dat zelf wil.  Je hoeft niet je juiste BMI te behalen vooraleer je een opbouwschema krijgt om gewoon te eten en toch op gewicht te blijven.  Want dat is het moeilijkste als je heel veel kilo’s kwijt moet!

Ik vertelde mijn vriendin Margriet het hele verhaal van Jessica en dat ik ook ging beginnen en daardoor begon ook zij aan Cambridge.

Toen ik een drietal weken bezig was ging ik bij mijn zus Carina (ook eeuwig op dieet – tja het zit toch in de familie) op bezoek en ze schrok  : ”Wat is er met u gebeurd?”.  Ik zei dat ik een beetje aan het diëten was.  ”Een beetje ? Ge zijt precies weggesmolten.  Vertel op : wat doet ge, waar en hoeveel kost het?  Ik ga dat ook doen.”

Zelfs doorheen de feestdagen ben ik blijven afvallen!

Karolien, mijn jongste dochter die ook te zwaar is (zoals ik al zei : t zit toch een beetje in de familie) zag dat tante Carina het kon volhouden, hetgeen haar de kracht gaf er ook aan te beginnen.  En nadat Carina en ik samen Myriam H. ontmoetten (iemand uit de gemeenschappelijke vriendenkring) en Myriam mij niet herkende, is ook zij onmiddellijk met Cambridge begonnen, met eveneens een uitmuntend resultaat.  Dus Jessica heeft de bal doen rollen voor 5 personen!

 

Hallo, hier ben ik weer, Jessica.  Ja ik was dus goed afgevallen maar jammer genoeg had ik hier in Zweden niet zo een goede consulente.  Ik liet mama aan Wendy vragen of  ik de eerstvolgende keer dat ik in België was ook eens mocht langskomen want ik was toch een beetje jaloers als ik mama hoorde vertellen over Wendy´s aanpak en opvolging.  En zodoende kan ik dankzij Wendy goed op gewicht blijven maar ook bij haar producten bestellen, want hier zijn er smaken bij die lekkerder zijn dan bij de Zweedse.

 

Goed, nu ik nog even,  Nicole.

Want wat jullie natuurlijk vooral willen weten is : blijven de verloren kilo´s ook weg ?  Ik moet eerlijk zeggen dat het opbouwschema veel moeilijker is dan gewicht verliezen.  Daarbij hebben Carina en ik een zeer moeilijke periode achter de rug met onze ouders waardoor zelfs ook maar ”gewoon eten” niet haalbaar was.

Ja ik ben dus enkele kg. bijgekomen door het opbouwschema niet juist te volgen, maar nu de ergste familiale problemen voorbij zijn, evenals mijn vakantie kan ik echt niet wachten om terug een weekje of twee de producten te gebruiken zodat ik de herwonnen kilo´s weer in geen tijd verlies en mij echt  volledig in te zetten voor het juist volgen van het opbouwschema, want HET IS HET WAARD !!

 

Dankjewel Jessica en dankjewel Wendy !

 

 

 

Silhouet Coaching

Wendy van Hemert

Engelstraat 47

3630 Opgrimbie

T  06 11 56 60 43

E. info@silhouet-coaching.becoaching.be

Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching