Ik moet er iets aan doen!

 

Na veel overwegen besloot ik uiteindelijk toch om eens te gaan kijken voor een weegschaal. Ik had me al vele jaartjes niet meer gewogen en mezelf blijven wijsmaken dat ik echt niet zoveel kon bijgekomen zijn. Natuurlijk, ik ben altijd dik geweest en heb altijd zwaar gewogen, maar ach.. Ik heb me toch ook altijd goed gevoeld? Waarom nu dan niet meer? Waarom kan ik mij de laatste tijd niet meer goed voelen? Ik heb een fantastische vriend die van me houdt, ouders en vrienden die om me geven. Het is alleen maar beter geworden. Maar als ik ging winkelen, paste ik nergens meer in. Ik kon mijn kleren niet meer aan die ik eerst aan kon. Ik kon niet de kleren dragen die ik graag zou willen dragen. Ik voelde me ongemakkelijk bij andere mensen en wat het belangrijkste was.. Ik wou terug mooi zijn voor mijn vriend. Toch bleef ik mezelf wijsmaken dat het wel in orde was.

Eenmaal thuis gekomen en de weegschaal op zijn plaats gezet, durfde ik me die week nog niet wegen. Ik wist goed genoeg dat ik al enorm veel zou wegen en wou mezelf blijven wijsmaken dat er niets aan de hand was. Na een weekje was ik toch zover gekomen dat ik eens op dat weegschaaltje zou gaan staan. Het was ochtend, had net geplast, ik ga me wegen en het getal dat er verschijnt, zorgt bijna voor een hartstilstand. Het kon gewoon niet. Die weegschaal kon niet kloppen. 95 kilo? Ik ben maar 1m58. Nee, dat geloofde ik niet ! Dus ging ik maar weer gewoon door met mijn leven. Maar toch probeerde ik er nu wat op te letten. Het begon toch aan me te knagen. Ik begon elke ochtend met een uurtje op de hometrainer. Ik at zoals mijn mama at voor haar dieet maar het was tevergeefs.

 

Misschien klopte de weegschaal dan echt niet. Dus ging ik me thuis wegen. 100 kilo.. IK MOET ER IETS AAN DOEN ! Ik wist het zeker. Ik weet niet zeker hoe snel ik achter de computer zat om een oplossing te vinden, maar geloof me.. Er zaten niet veel uurtjes tussen. Ik weet ook niet meer precies wat ik intikte op google maar ik kwam terecht op de website van feelgoodpointnl op het verhaal van een meisje dat heel veel afviel. Uit interesse begon ik het verhaal te lezen, maar toen ik door kreeg dat het een shakedieet was werd ik al ietsje meer sceptisch. Ik heb wel gekeken wat Cambridge juist inhoudt, maar ik wou toch liever passen. Ik begon andere dingen op te zoeken, maar niets dat mij zou lukken of aanstond.

 

Cambridge en het verhaal van dat meisje bleef wel door mijn hoofd spoken, dus ging ik terug naar die website. Ik begon meerdere verhalen te lezen, ik begon de reacties onder de verhalen te lezen. Ik zocht de website van Cambridge op en vanaf toen is het heel snel beginnen gaan. Ik las stukjes van mensen die ervaring hadden met het dieet, op het forum kwam ik van alles te weten. Ik kwam te weten dat zelfs dokters het goedkeuren en dacht bij mezelf: “Waarom zou ik het dan niet proberen?”. Ik heb het er met mijn vriend over gehad, want de laatste tijd sprak ik wel meer met hem over het feit dat ik met mijn gewicht zat en mezelf niet meer graag zag. Hij zou volledig achter me staan. Hij zou me bij alles steunen maar alleen als ik dat dieet echt graag zou willen doen. Ik dacht zelf nog een nachtje erover na en toen was ik zover. Ik zou wat meer informatie vragen bij de consulentes. Ik heb er 2 gecontacteerd, wel jammer dat ze allemaal zo ver wonen. Wendy reageerde als eerste, dus ik ben ook met haar het dieet begonnen. Ik moet wel zeggen dat ik ondertussen weet dat Wendy alles doet om iemand te laten starten, al moet ze er haar zondagavond voor opofferen. Al weet ik niet of “opofferen” wel het juiste woord is, want Wendy lijkt er ontzettend veel voldoening uit te halen en dat is nou net zo prachtig aan haar.

Op 22 juli zat ik dus bij haar aan tafel. Ze legde me alles uit, ze vertelde me haar verhaal en uiteindelijk stelde ze me de grote vraag. Wou ik ermee beginnen? Goh, ja.. Graag, moest het niet lukken, stop ik toch gewoon na een week of twee?

 

Uiteindelijk zijn we nu meer dan een maand verder. Het is me echt super gegaan, Wendy is zo enorm lief en betrokken. Ze helpt op elk moment van de dag. Ze hamert er op dat ik haar mag sms’en, bellen, mailen, wat dan ook.. Wanneer het moeilijk gaat, wanneer ik een babbeltje nodig heb, ze staat gewoon altijd voor me klaar. Ik heb geen honger met dit dieet, alleen soms goesting. Maar dat is een knop die ik samen met Wendy leer omzetten. Ik vind haar geweldig en ook de ethiek, de mentaliteit van dit dieet spreekt me enorm aan. Ik weet dat ik ga blijven doorzetten tot het einde en dat het me gaat lukken. Het moet en ik nam er vrede mee dat ik altijd wel mollig zou blijven. “Zo dik ben je toch niet!” Ik was het beu gehoord.

Ik begon aan het Cambridge-avontuur met de instelling: “Het zal wel weer!”.

Ik ben een Leeuw als sterrenbeeld en als ik ergens echt mijn tanden in zet, heb ik wel wat me lukken. Ik voel me beter in mijn vel, ik kan kleren aan die ik lang niet meer kon dragen, ik voel me enthousiaster en fitter, ik ben ontzettend tevreden van mijn keuze in juli.

 

Lieve Wendy, ik wil jou héél erg bedanken voor alle tijd die je voor mij vrij maakt. Voor elke keer dat je me erdoor helpt, voor alles wat je doet.

 

 

Silhouet Coaching

Wendy van Hemert

Engelstraat 47

3630 Opgrimbie

T  06 11 56 60 43

E. info@silhouet-coaching.becoaching.be

Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching