Het zal wel weer….

 

We schrijven december. Mijn goede voornemen: afvallen.

Ik ben altijd vrij zwaar geweest. Als kind, als tiener, na de geboorte van mijn kind. Enkel tussen mijn 18de en 27ste was mijn gewicht aanvaardbaar.

 

Mijn zwangerschap leverde me maar liefst 23kg extra op, waarvan er na de bevalling bitter weinig weer weg waren.

Het extreemste overgewicht werd ik wel kwijt maar ik strandde altijd op een gewicht dat een 8-tal kilo’s boven mijn streefgewicht lag en waar ik geen vrede mee kon nemen. Uit frustratie kwam ik telkens weer een aantal kilo’s bij. Net niet mijn streefgewicht halen en dat talloze keren: het werkte zeer ontmoedigend en ik nam er vrede mee dat ik altijd wel mollig zou blijven. “Zo dik ben je toch niet!” Ik was het beu gehoord.

Ik begon aan het Cambridge-avontuur met de instelling: “Het zal wel weer!”.

Ik ben een Leeuw als sterrenbeeld en als ik ergens echt mijn tanden in zet, heb ik wel wat doorzettingsvermogen maar ik vreesde het alomtegenwoordige jojo-effect. “Wat als ik weer ga eten?”.

Ik behaalde eindelijk mijn streefgewicht (!) en besloot af te bouwen.

Daar was het: Het gevreesde moment: “Gaan de kilo’s er weer bijkomen?”.

Wel, beste lezers: Na anderhalve maand ben ik nog altijd op mijn streefgewicht! Uiteraard doe je dit niet door je oude eetpatroon terug aan te nemen! Mijn oude eetpatroon wil nog wel eens de kop opsteken maar ik realiseer me maar al te goed dat het dan snel weer de verkeerde kant op gaat. Een uitschuivertje nu en dan moet kunnen maar mag geen gewoonte worden. Ik wil mijn kilo’s er niet terug bij hoor. Daarvoor heb ik te veel moeite gedaan en voel ik me nu veel te goed. Voor het eerst in lange tijd voel ik me weer mooi en gezond.

De vele complimentjes doen me niet zweven maar houden me integendeel met de voeten op de grond. Je wil de doemdenkers die denken dat je je gewicht toch niet kan behouden, geen gelijk geven. Sterker nog: ik ga binnenkort opnieuw met de Cambridge-producten aanvatten. Mijn behaalde streefgewicht is immers maar net op het randje voor iemand met mijn lengte. Dus, wie weet: voor het eerst sinds lang ben ik binnenkort misschien ‘slank’ en niet ‘niet te dik’.

Groetjes en succes allemaal.

 

 

Silhouet Coaching

Wendy van Hemert

Engelstraat 47

3630 Opgrimbie

T  06 11 56 60 43

E. info@silhouet-coaching.becoaching.be

Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching