Ik ben Yvonne, 72 jaar en volg sinds een jaar het E-fit programma bij Wendy van Hemert in Opgrimbie.

 

Zo’n tien jaar geleden kreeg ik last van pijnlijke knieën. Ik ging van gewone gym naar aqua gym, maar na een aantal jaren merkte ik, dat dat toch ook mijn kniegewrichten belastte. Hoewel ik vond dat ik er nog niet aan toe was, kocht mijn man een jaar geleden voor mij een traplift. “Als je nu je knieën minder belast, kan je veel langer door lopen”, was zijn argument. Daar vond ik wel wat inzitten. Wel was het zaak, dat ik ook sterkere beenspieren moest krijgen, zodat die de kracht die van de knieën zou moeten komen, wat konden overnemen.  Maar ja, hoe kon ik beenspieren trainen zonder gebruik te maken van mijn knieën. Zwemmen, gymnastiek, zelfs yoga en pilates waren niet vol te houden vanwege de pijn achteraf. Het leek een vicieuze cirkel.

 

Toen hoorde ik over het E-fit programma waarin spieren door elektrische impulsen worden getraind om toch krachtig te blijven. Onder deskundige begeleiding van Wendy, raakte ik gauw gewend aan de impulsen, die als prikkelingen te voelen zijn. De eerste dagen merkte ik meteen dat mijn benen beter doorbloed waren, ze voelden warmer aan dan ervoor.

 

Ik merk dat ik er baat bij heb: door het ontlasten van de knieën door traplift en het wekelijks volgen van het E-fit programma, loop ik nog steeds goed en kan bv met de hond 2x per dag een half uur wandelen en de huishoudelijke boodschappen zelf doen. Na een maand was er ook 11 cm omvang af. Dat was niet waar ik het voor deed, maar zeker welkom!

 

Heel af en toe is de pijn in mijn knieën er weer, maar dan weet ik ook hoe dat komt: door uren slenteren door de stad of op de markt. Ik ben nu heel blij met de traplift en het E-fit programma. Bedankt man, bedankt Wendy.

 

Yvonne van Ginkel.

 

 

 

 

 

Silhouet Coaching

Wendy van Hemert

Engelstraat 47

3630 Opgrimbie

T  06 11 56 60 43

E. info@silhouet-coaching.becoaching.be

Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching
Logo Silhouet Coaching